Meer nieuws

Nieuws

​​LM Plus, wij gaan voor meer​!​

Op 1 januari 2019 vieren we niet alleen het nieuwe jaar, maar stellen we ook met trots onze nieuwe naam LM Plus voor. Vanaf dan gaat jouw ziekenfonds in een nieuw kleedje door het leven. De huidige vier liberale mutualiteiten van Antwerpen, Limburg, het Vlaams Gewest en West-Vlaanderen smelten samen tot LM Plus en vormen dan het grootste liberaal ziekenfonds van Vlaanderen. 

Vandaag verlenen we een gelijkaardige dienstverlening, elk binnen onze eigen geografische strekking.  Een fusie biedt niet alleen heel wat voordelen voor onze leden, het leidt ook tot een efficiëntere werking. Op zich verandert er voor jou als lid niet zo veel: dezelfde vertrouwde gezichten blijven je in jouw gekende kantoor verder helpen.  Achter de schermen zijn onze LM-collega’s al volop bezig om deze fusie voor te bereiden. Jij hoeft zelf niets te doen, wij regelen alles voor jou. Handig toch?! 

Voordelige tegemoetkomingen

Vanaf 2019 is LM Plus het grootste liberaal ziekenfonds en dat resulteert in een voordelige mix aan tegemoetkomingen. Denk maar aan de Sportprikkel, tegemoetkoming bij vaccins, tussenkomst logopedie, het zwangerschapstraject….  Vanaf januari vind je het volledige overzicht op www.LMPlus.be. Tegenover een mooi pakket aan voordelen en diensten staat een maandelijkse bijdrage van 7,75 euro of 93 euro per jaar. Kinderen en jongeren zijn gratis aangesloten totdat ze werken of 25 jaar worden.

Nieuw rekeningnummer en maatschappelijke zetel

De terugbetalingen op jouw rekening gebeuren voortaan van een ander bankrekeningnummer, namelijk dat van LM Plus. Ook op onze overschrijvingsformulieren voor de bijdrages zul je vanaf 2019 een nieuw IBAN-rekeningnummer terugvinden, namelijk BE43 3100 1362 0001. 

Dezelfde vertrouwde gezichten in jouw gekende LM-kantoor, die veranderen uiteraard niet. Ook de diverse provinciehoofdzetels in Brugge, Antwerpen, Hasselt en Asse blijven bereikbaar op dezelfde contactgegevens als vandaag.  Wat wel officieel verandert, is onze maatschappelijke zetel en ons ondernemingsnummer (al heeft dat geen invloed op jou). Op onze brieven of folders zal je vanaf 2019 onderstaand adres terugvinden: 

LM Plus
Kalkoven 22
1730 Asse
Ondernemingsnummer 0411 817 755

Praktische wijzigingen eind december 2018

Een fusie gaat bijna onvermijdelijk met een paar technische aanpassingen gepaard. Als lid zal je daar in principe weinig hinder van ondervinden. Maar we vragen ook jouw bereidwillige hulp! 

- Breng al jouw getuigschriften (doktersattesten) voor vrijdag 21 december naar jouw kantoor of drop ze in de LM-brievenbus.  Want vanwege de technische omschakeling kunnen geen doktersattesten worden uitbetaald tussen 22 december 2018 en 2 januari 2019. Alvast bedankt voor je begrip.

- Ben je ziek en krijg je een ziekte-uitkering? Let op, want op woensdag 19 december 2018 ontvang je al de uitkering primaire arbeidsongeschiktheid voor de tweede helft van december. Normaal gezien zou dit pas op 5 januari 2019 volgen. Dat betekent concreet dat alle uitkeringen m.b.t. de maand december reeds in december worden uitbetaald. Je houdt hier best rekening mee. 

De eerstvolgende uitkering zal pas halfweg januari worden gestort. Zodra de volledige betaalkalender voor 2019 beschikbaar is, wordt deze op onze website geplaatst. 

Nieuwe contactgegevens LM Plus

We gaan voor meer, ook in onze dienstverlening. LM Plus bel je voortaan op het gratis nummer 0800 17 417. Handig en goedkoop!  En uiteraard blijven de kantoren bereikbaar op hun gekend telefoonnummer. Mailen naar een kantoor doe je vanaf 2019 via bv. hasselt@LMPlus.be. Dus de naam van de stad of gemeente, gevolgd door @LMPlus.be. 

Ook online blijven we tot jouw dienst via www.LMPlus.be. Met al jouw vragen, opmerkingen of voor extra informatie kan je steeds terecht op info@LMPlus.be. Volg ons vanaf 2019 ook op Facebook via LM Plus! ​